Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Risotto cu scoici

Sau in romaneste, orez cu scoici, este un preparat italian foarte cunoscut.
Pentru a realiza preparatul am folosit o cana mica de orez prefiert si o cana egala de midii congelate.
Mai avem nevoie de o ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, ardei iute, unt, sofran.



Decongelam midiile si le punem la fiert in apa cu sare pentru 7-8 minute.
Le scoatem apoi cu o sita intr-o tigaie cu putin unt topit si usturoi :


 In paralel, in alta tigaie calim ceapa apoi morcovul si adaugam orezul :


Apoi gatim la foc mic si adaugam supa de la scoici incet incet, pana cand orezul se fierbe. La jumatatea procesului putem sa adaugam si o bucatica de unt.


Cand orezul este fiert, adaugam scoicile si patrunjelul :



Preparatul este foarte gustos. Am mai jos o poza cu o portie pregatita pentru pastare in frigider :



Salata de legume cu dovlecel

Salatele sunt simple, delicioase si rapide. Ideale pentru acest blog !
Aceasta salata nu are nimic diferit, doar putin mai multa munca, ca am adaugat cateva cuburi de dovlecel fiert in ea.

Avem nevoie de rosii, castraveti, ceapa, ardei gras, dovlecel si branza dupa gust.


 Aruncam cuburile de dovlecel in apa clocotita cu sare pentru 4-5 minute si apoi le integram si pe ele in salata dupa ce le-am racit in prealabil :


 Asezonam cu ulei de masline, sare sau branza si piper:


 Daca nu punem branza, salata poate fi considerata de post!

Iahnie de fasole cu ciolan

Mi-a facut pofta la mall cand am vazut un ciolan imens cu fasole. Am zis sa incerc si eu acasa reteta.
Am ahizitionat 2 ciolane din "market" si am zis sa incerc.
Pentru cata fasole am avut, a fost multa carne si ulterior am facut si o mancare de cartofi cu ciolan, dupa aproximativ aceeasi reteta :

M-am gandit ca daca fac reteta ca la mall, o sa fie greoi de mancat ditamai ciolanul. M-am decis sa fierb separat ciolanele in apa cu sare si o ceapa sa fac si stoc de porc. Se fierb pentru aproximativ 30 de minute si se verifica daca carnea se indeparteaza usor de pe os.


Apoi sa curat carnea de pe ele.
Fasolea am lasat-o peste noapte la inmuiat, si a doua zi am fiert-o in 3 ape.

Intr-o oala punem la calit ceapa, morcov si albitura si apoi adaugam si ciolanul.


Dupa ce s-au calit bine adaugam fasolea si stoc de porc.


La sfarsit , cand e aproape fiarta (probabil 35-40 de minute) adaugam boia de ardei dulce si suc de rosii sau bulion.


Pinapple salsa - salata de ananas

Am cumparat un ananas intreg, sa imi aduc aminte de calatoriile in Africa - Nigeria.
Ananasul poti sa il mamanci asa ca pe mar sau poti sa il integrei in diverse retete. De exemplu porc cu ananas, in bucataria chinezeasca sau salate in Mexic.

Am sa va prezint in continuare o mica salata.
Se curata ananasul si se taie cubulete:


Toc patrunjel si tai felii un ardei iute si o rosie :


 Se adauga zeama de lamaie, sirop de cocos, partea verde de la o ceapa si patrunjelul :


 Si cam asta este de facut :


Pofta buna!

Lasagna cu somon si spanac

Inspirat de Ikea, am incercat si eu sa prepar o "lazanie" cu somon si spanac.
Aceasta reteta se potriveste de minune acum dupa cele cu peste din Delta si in apropierea dezlegarii crestinesti !
Am folosit o rondea de somon, spanac congelat, putin lapte, dovlecel, morcov, o ceapa si bine inteles cateva foi de lasagna.

In prima faza am pus foile la inmuiat in apa. De obicei nu le fierb, ba chiar am pus foile tari. De aceasta data insa vasul era rotund, mic si daca foile sunt flexibile le poti manevra cu o mai mare usurinta.

Apoi am prajit intr-o tigaie somonul, pentru design si gust am adaugat si cativa baby shrimps :


Si in paralel in alta tigaie am calit ceapa, morcovul si dovlecelul, iar dupa ce s-a prajit somonul l-am curatat de oase si l-am adaugat in cea de-a doua tigaie.


Spanacul, decongelat il calim putin in tigaie, adaugam condimente dupa gust si putin lapte ca sa se creeze ca o pasta sa fie usor de intins.


Acum ca toate sunt gata putem incepe constructia lasagn-iei in vasul disponibil :


 Am pus un rand de spanac, foi, apoi spanac, peste, foi, spanac,peste foi si tot asa.
Dupa aceea am introdus la cuptor, 180 grade, convectie, tava 3, timp de 30 de minute. Pe final, se poate inlatura capacul oalei pentru a se rumeni mai frumos.


Rezultatul a fost savuros si chiar mai bun ca la Ikea.


 -