Dovleac copt la cuptorul electric ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Dovleac copt la cuptorul electric

Salutare !
Am cautat si eu pe net cum se coace un dovleac la cuptorul electric si nu prea am gasit nimic.
Asa ca am luat decizia de capul meu si am mai citit pe siteuri americane!

Eu aveam folosit 1/4 dintr-un dovleac alb (luben turcesc).
Am taiat in bucati si am intepat cu furculita din loc in loc apoi am asezat bucatile intr-o tava :


Am setat apoi cuptorul la 180 de grade , modul convectie de sus si jos si am bagat tava la nivelul de la mijloc.
Am mai citit ca trebuie sa pun si niste apa in tava. Am pus, dar nu sunt sigur daca a fost o idee buna sau rea.
Am lasat la copt cam 45 de minute. La sfarsit am dat drumul doar la grilul de sus sa ii rumeneasca putin inca vre-o 15 minute.


Dovleacul copt a iesit excelent !


---

Un comentariu:

  1. Cand coci ceva la cuptor se pune o tava cu apa dedesupt, ca sa nu curga sucul rezultat si sa faca fum. Cred ca asa trebuia procedat. Eu asa fac in acest moment si sper ca in curand voi manca un dovleac(ludau) delicios.

    RăspundețiȘtergere