Aripioare de Curcan cu legume la Cuptor ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Aripioare de Curcan cu legume la Cuptor

Acuma am vazut recent la stiri ca puiul pierde teren in fata curcanului.
Tot mai multi romani prefera carnea 'cocosului american' in detrimentul celui autentic.
Accdeintal am primit de la taicamiu jumatate de curcan baban transat.
O sa va prezint pas cu pas ce retete am reusit sa fac din el, dintre care salata beof, ciorba, supa si carne la cuptor.
Intr-o zi m-am decis sa fac niste 'aripioare' de curcan la cuptor (aripioare e putin exagerat, sunt aripi in toata regula). Am vrut sa pun 2 aripi (normale nu ca la KFC) dar mi s-au parut foarte mari, asa ca am aplicat metoda KFC si am taiat o aripa si am multiplicat-o in doua ! Am condimentat-o cu piper de diverse culori si am introdus si niste bucatele de usturoi prin ea din loc in loc !


Ca legume am folosit o vanata, ardei gras, ustoroi si carfi :


 Am pus apoi oala la cuptor la 180 de grade undeva la mijloc, mod convectie.
Pe la mijloc am mai rotit curcanul si am dat putin drumul la grill sa rumenesc carnea !


Iar in final iata masa delicioasa :



---


Un comentariu:

  1. Tot imi propun si eu sa iau carne de curcan... Arata bine rezultatul...

    RăspundețiȘtergere