Am incercat de data asta reteta clasica de saratele facute in casa. Sunt niste rontanele excelente de care parca nu te mai saturi.
Branza se da pe razatoarea mica si apoi se piseaza cu furculita impreuna cu branza de vaci si margarina pusa in prealabil la temperatura camerei. Se adauga ouale si, treptat, faina. Se framanta toate cu mana pana capata consistenta de coca.
Cuptorul se incinge in prealabil la 180 grade, apoi se introduc tavile sau tava si se seteaza temperatura la 160 grade.
Pe site-uri de specialite sunt multe retete care mai de care, noi am incercat-o pe cea de la mama :)
Asadar ingredientele sunt:
- 250 gr branza telemea
- 1 pachet branza de vaci
- 1 pachet margarina
- 2 oua
- 500 gr faina (sau cat inghite compozitia)
(cantitati pentru 3 tavi de saratele)
Branza se da pe razatoarea mica si apoi se piseaza cu furculita impreuna cu branza de vaci si margarina pusa in prealabil la temperatura camerei. Se adauga ouale si, treptat, faina. Se framanta toate cu mana pana capata consistenta de coca.
Se pune coca la frigider cca o ora, apoi se imparte in 2 parti egale.
Fiecare parte se intinde cu sucitorul pe o planseta de lucru pe care se presara faina pentru a nu se lipi. Se unde suprafata intinsa cu ou, apoi se presara pe deasupra mac, chimen, susan, cascaval etc...in functie de dorintele fiecaruia.
Noi am facut o parte cu mac si o parte cu chimen.
Se sectioneaza tot dupa dorinta, puteti sa faceti baghete sau diverse forme folosind forme de biscuiti.
Cuptorul se incinge in prealabil la 180 grade, apoi se introduc tavile sau tava si se seteaza temperatura la 160 grade.
Noi am pus 2 tavi o data. O tava la nivelul 3 si una la nivelul 2 al cuptorului electric la modalitatea de convectie. Se mai schimba tavile intre ele daca se constata ca tava de sus se rumeneste mai rapid decat cea de jos.
Se lasa circa 15-20 minute. In general se urmareste ca saratelele sa fie rumene.
---
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu