Tot o reteta de post ... simpla si delicioasa !
Las imaginile sa vorbeasca :
Se cresteaza putin cu un cutit castanele pentru a nu exploda in tigaie si a se desface mai usor dupa ce se coc.
In tigaie se mai stropeste din cand in cand cu apa, pentru a se creea aburi ca sa inlesneasca transferul termic dintre tigaie si castane !
Dupa ce s-au copt se pun intr-un castron cu o carpa in el, pentru a nu se usca.
Castane se gasesc prin pietze, supermarketuri si hypermarketuri in special toamna, eu am luat de la Matache.
Excelente!
---
Las imaginile sa vorbeasca :
Se cresteaza putin cu un cutit castanele pentru a nu exploda in tigaie si a se desface mai usor dupa ce se coc.
In tigaie se mai stropeste din cand in cand cu apa, pentru a se creea aburi ca sa inlesneasca transferul termic dintre tigaie si castane !
Dupa ce s-au copt se pun intr-un castron cu o carpa in el, pentru a nu se usca.
Castane se gasesc prin pietze, supermarketuri si hypermarketuri in special toamna, eu am luat de la Matache.
Excelente!
---
Castanele pot fi coapte si în cuptorul cu microunde fără probleme. Fără fum și fără a murdării cuptorul. Cum se face? Astfel:
RăspundețiȘtergere- Se crestează castanele
- se clătesc sub jet de apă
- se pun într-un vas de yena
- se pune puțină sare
- se acoperă cu capacul
- se lasă la copt 30-40 de minute.
Se decojesc cu ușurință și...
Poftă bună! :)