Luna martie aduce cu sine....pe langa frumoasa primavara....si prilejul de a ne delecta cu o delicioasa portie de Mucenici.
In Moldova se gatesc mucenicii cu nuca si miere in forma mare de 8, gatiti din aluat de cozonac sau alte tipuri de aluaturi in functie de traditie. Poate vom incerca sa facem si noi...la anul :)
Acum am facut Mucenicii Muntenesti. 8-uri mici gatiti ca un fel de supa dulce si gustoasa. Nu am facut coca in sine, ci am cumparat un pachet deja facut de la magazin.
Asadar reteta urmata de noi este:
- 1 punga mucenici de 250 gr
- coaja rasa de la o lamaie
- 3-4 plicuri de zahar vanilat dupa gust
- cateva linguri de zahar, la fel, dupa gust
- 1 pliculet de scortisoara
- nuca macinata dupa gust
Mucenicii se pun in 3 litri de apa clocotita (urmati instructiunile de pe punga, cantitatea de apa variaza in functie de cantitatea mucenicilor) si se lasa la fiert 15-20 minute pana se inmoaie. Apoi se pune coaja rasa de lamaie, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Pe final se pune nuca maruntita (noi am tocat nuca cu cutitul, nu am dat-o prin masina de tocat).
Reteta este simpla simpla si garantam ca este foarte buna.
Aditional, la servire, se pune un bol cu nuca pentru ca fiecare sa adauge in farfurie cat doreste!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu