Budinca de dovlecei ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei este o reteta noua pe care am incercat-o de curand.
Are o consistenta usoara si este placuta la gust...asta daca va plac dovleceii :)

Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei mari
- 70 gr faina
- 10 gr praf de copt
- 20 gr unt topit
- 2 oua
- 100 ml lapte
- sare
- cascaval


Dovleceii se curata de coaja din loc in loc si taie rondele fine fine sau puteti folosi o razatoare in acest sens.
Ouale se bat cu un praf de sare, laptele si untul topit. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de oua. Compozitia obtinuta se toarna peste feliile de dovlecei si se amesteca. Mai puteti adauga sare in plus, daca va place.

Tava de copt se tapeteaza cu ulei si faina astfel incat compozitia sa nu se lipeasca de vas si se aseaza uniform dovleceii. Deasupra se rade cascaval.

Cuptorul se incinge in prealabil la 180 grade, se seteaza pe modul convectie, iar vasul de copt se aseaza la nivelul 2 al cuptorului electric.
Se lasa astfel 30 minute pentru coacere.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu