Peste cu cartofi, separat ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Peste cu cartofi, separat

Daca in reteta trecuta am decis sa fac pestele in aceeasi tava cu cartofii, de data asta am sa schimb putin reteta. Am sa fac cartofii, in acelas timp cu pestele, la cuptor, dar in tavi diferite la modul convectie. Pentru ca pestele insa se face mai repede ca cartofii, am decis sa ii fierb putin inainte. Am folosit cartofi noi, cu coaja suptire.


Avem nevoie de o bucata de peste, sau peste intreg, orice ca sa intre in tava dumneavoastra, rosii, cartofi, morcov, (pentru cartofi usturoi, patrunjel, rosmarin, menta uscata):


Punem usturoi, rosii si morcov si ulei de masline in jurul pestelui, il asezam in hartie de copt. Cartofii ii punem in apa fiarta cu sare timp de 10 minute.


Dupa ce s-au fiert, taiem cartofii in 2 si ii asezam pe o tava. Deasupra punem un sos facut cu ulei de masline, rosmarin, usturoi si menta tocate marunt (eu am folosit uscata). Apoi daca e necesar mai putem adauga ulei.


 Introducem apoi tavile la cuptor (180grade, convectie) circa 25 de minute. Eu am pus pestele deasupra, deoarece doresc sa il rumenesc mai multe, eventual la grilul de sus. Oricum datorita modului convectie (cu ventilaotr pornit) peste tot in cuptor vor fi 180 de grade.


Dupa 15 minute putem intoarce pestele si verifica cum sta treaba !
Rezultatul arata cam asa :


 Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu