A venit si randul monstrului ! Fiind in excursie in Delta Dunarii am urmarit seara, cand ne feream de tantari Operatiunea Monstru. Intamplarea a fost sa prindem si noi un monstru, mult mai mic, care intamplator a ajuns la mine in bucatarie !
Am zis sa il prepar in mai multe feluri. Unul prajit, cum ii place Mihaelei, altul la gratar, cum imi place mie si ciorba din cap si coada.
Am facut din peste cateva fileuri si rondele:
Pestele prajit l-am dat prin faina si prajit in wok.
Rontelele de peste le-am condimentat si le-am prajit la grill :
Iar bucatile pentru ciorba au fost acestea:
Pentru gartnitura am folosit legume prajite in ulei, date in prealabil prin faina, cartofi prajiti si legume la gratar:
Produsele finite au aratat cam asa :
Bucatarie rapida si internationala, explicata pe intelesul tuturor! Retete cu poze !
Saramura de platica
Este prima data cand fac saramura. Am avut aceste platici, unele dintre ele prinse personal in excursia din Delta Dunarii !
Ingredinente :
Se pune pestele intr-un vas cat sa incapa si apoi se toarna supa peste.
Ingredinente :
- 2 rosii
- ardei , gogosar
- ustoroi, o ceapa
- 2-3 platici, cat mai mari , cu atat mai bine
Din fericire pestele a fost curatat de maruntaie si solzi in delta, pe malul Dunarii! Daca il aveti proaspat trebuie sa faceti si aceasta operatiune "mai scarboasa".
Am taiat legumele felii si le-am copt pe grill :
Se pune apoi la fiert o oala cu aproximativ un litru de apa cu sare, nu foarte multa, cat sa se faca un sos pentru peste. Cand da in clocot se adauga si legumele tocate mare. Se adauga cativa catei de usturoi tocati si ardei iute dupa gust.
Pestii se cresteaza si se condimenteaza cu sare, piper, boia si apoi se prajesc pe gratar :
Se pune pestele intr-un vas cat sa incapa si apoi se toarna supa peste.
Labels:
peste
Retete cu peste din Delta Dunarii
Acum ca suntem in post, m-am gandit sa va prezint niste retete de peste pentru Duminica Floriilor (28 apr 2013).
Pestele a fost integral prins in aceasta excursie din Delta Dunarii !
Or sa fie 6 retete in urmatoarele zile :
Pestele a fost integral prins in aceasta excursie din Delta Dunarii !
Or sa fie 6 retete in urmatoarele zile :
- saramura de platica (11 aprilie)
- diverse preparate din somn (12 aprilie)
- crap la gratar cu sos de capere (14 aprilie)
- crap cu sos de lamaie si ustoruoi (16 aprilie)
- ciorbe (crap / somn) (18 aprilie)
- lasagna cu somon si spanac (de la Mega, nu din Delta) (20 aprilie)
Cateva imagini sa va faceti o idee :
Labels:
peste
Pulpe de pui cu Maggi ca la KFC
Am luat o punga Maggi cu pesmet si sos de usturoi .... moartea KFC-ului si am incercat sa urmez reteta !
Punga vine cu 2 compartimente, una unde e pesmetul cu condimente si una cu un praf din care sa faci sosul :
Mai iti trebuie si 1-2 oua cu condimente prin care sa dai pulpele si apoi sa le treci prin pesmet :
Dupa ce le-am pregatit le-am pus pe grill cu o tava dedesupt si le-am introdus in cuptor la modul grill, 2 buline cum am eu pe cuptor!
Rezultatul a fost cam asa :
In concluzie, nu are nici o legatura cu KFC si nici macar cu ce am facut eu aici in aceasta reteta!
Punga vine cu 2 compartimente, una unde e pesmetul cu condimente si una cu un praf din care sa faci sosul :
Mai iti trebuie si 1-2 oua cu condimente prin care sa dai pulpele si apoi sa le treci prin pesmet :
Dupa ce le-am pregatit le-am pus pe grill cu o tava dedesupt si le-am introdus in cuptor la modul grill, 2 buline cum am eu pe cuptor!
Rezultatul a fost cam asa :
In concluzie, nu are nici o legatura cu KFC si nici macar cu ce am facut eu aici in aceasta reteta!
Labels:
pui
Galuste cu prune
Nu pot sa zic decat mmmmm ce bune sunt :))
As manca neincetat si tot nu m-as satura.
Se fac repede si usor. Ne trebuie:
- 1 kg cartofi
- 1 ou
- 500 gr faina
- 1 varf cutit sare
- 1/2 pahar apa
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1-2 linguri zahar
- zahar si scortisoara (cantitati variabile, cat se pun in prune si dupa gust)
- pesmet 100-150 gr
- prune (atatea bucati cate patratele se formeaza din coca)
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se decojesc si se aseaza pe planseta de lucru si se sfaramiteaza cu furculita.
Se face un cuib cartofi, in mijlocul caruia se sparge oul, se pune sarea, zaharul si amestecul de apa si bicarbonat.
Se framanta toate ingredientele adaugand, treptat, faina.
Se framanta toate ingredientele adaugand, treptat, faina.
Trebuie sa se obtina o coca ferma care sa poata fi modelata usor, nici prea tare nici prea moale :)
Se intinde coca cu sucitorul la o grosime de jumatate de cm si se taie patratele. Planseta si sucitorul trebuie pudrate cu faina astfel incat coca sa nu se lipeasca.
In fiecare patratel se aseaza o pruna din care am scos in prealabil samburele. In interiorul prunei se pune un varf de lingurita de zahar si tot atata scortisoara, sau dupa gust, daca le vreti mai dulci sau mai aromate. Trebuie tinuta seama si de cat de dulci sau acrisoare sunt prunele.
In fiecare patratel se aseaza o pruna din care am scos in prealabil samburele. In interiorul prunei se pune un varf de lingurita de zahar si tot atata scortisoara, sau dupa gust, daca le vreti mai dulci sau mai aromate. Trebuie tinuta seama si de cat de dulci sau acrisoare sunt prunele.
Se formeaza galuste din fiecare patrat, pastrandu-se pruna cat mai in centrul guguloiului.
Se pune apa la fiert cu putina sare.
In acelasi timp se prajeste pesmetul in ulei cat sa se rumeneasca. Trebuie amestecat continuu pentru ca pesmetul se prinde repede si nu trebuie ars.
Cand apa a inceput sa fiarba, se pun atatea galusti cat incap pe fundul vasului. Stim ca sunt fierte in momentul in care se ridica la suprafata apei. Eu le mai las putin intorcandu-le pe toate partile.
Cand sunt fierte, se scot cate 3-4 galusti, cu paleta sita, si se pun in tigaia de mai sus. Se agita cu atentie galustile astfel incat sa se prinda pesmet de ele in mod cat mai uniform.
Asa procedam cu toate, 3-4 galusti fierte se tavalesc in cam o lingura de pesmet prajit.
Asa procedam cu toate, 3-4 galusti fierte se tavalesc in cam o lingura de pesmet prajit.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)