Pui chinezesc ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Pui chinezesc

Poate ca ati mancat pe la restaurantele chinezesti pui cu orez. Probabil de frica sa nu mancati alte lighioane ati comandat pui sa fi-ti siguri si v-a placut!
Ei bine sa stiti ca se prepara si foarte usor. Puteti folosi piept de pui, sau in cazul meu pulpe dezosate taiate fasii.

Avem nevoie de :
- carne de pui
- legume ( morcov, ceapa, ardei gogosar, ardei capia)
- orez pentru garnitura


Lasam carnea putin in sos de soia sa prinda gust. La preparatele asiatice, daca adaugam sos de soia sa stiti ca tine loc si de sare! Deci nu trebuie sa mai adaugati separat sare ! Am avut insa invitati care au adaugat extra, dar nici asta nu e normal!

Punem ca de obicei wok-ul la incins cu putin ulei de floarea soarelui si 2-3 catei de usturoi.
Adaugam si ceapa 1-2 minute si apoi legumele inca 2-3 minute .


Dupa aceea adaugam si carnea cu sosul de soya cu tot! Am pus la final si niste ciuperci !
La final , pentru un gust excelent putem adauga cateva picaturi de ulei de susan prajit!

Rezultatul trebuie sa arate asa :



---

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu