Salata de icre de stiuca ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Salata de icre de stiuca

Am primit de la o colega de birou un borcanel mic de icre de stiuca sarate.
Ele se pot manca si asa, brute pe paine cu unt, dar se pot face si salata.

Pentru salata am folosit :

  • o lingura de icre de stiuca
  • zeama de lamaie
  • 400 ml ulei
  • miez de la 2 felii de paine
  • o ceapa mica
  • apa

Salata se prepara simplu daca avem la dispozitie un mixer de bucatarie!
Se pune o lingura de icre de stiuca intr-un bol de plastic si se adauga putin ulei, apoi se incepe sa se 'mixeze'. Ideal ar fi sa mai pastram o lingurita de icre, pentru a o adauga la final, sa dea un apect mai frumos salatei.
Incet incet se mai adauga un firicel de ulei. Daca se amestecul este prea apos se adauga miez de paine, putin inmuiat in prealabil.
Daca amestecul se ingroasa prea mult se adauga putina apa.


Dupa ce salata are consistenta si gustul dorit (cu mai multa sau mai putina zeama de lamaie) se toaca o ceapa mica marunt si se adauga continutului impreuna cu lingurita de icre de stiuca ramasa.


Se amesteca cu o lingura si se pune putin la frigider inainte de a se consuma.

Salata se consuma cel mai bine intinsa pe paine, alaturi de ceapa verde, rosii, ardei, etc :



 Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu