Din pura curiozitate am luat odata de la mine de la Kaufland niste ghimbir.
Am mancat odata cand a preparat taicamiu sushi si mi-a placut.
Bine inteles ca nu l-am folosit si l-am depistat ieri prin frigider. Am zis sa il fac murat sa nu se usuce aiurea prin lada de legume.
Se prepara destul de usor !
Se curata de coaja (ca un morcov) ori cu cutitul ori cu aparate specializate.
Apoi se taie rondele.
Apoi se pune la foc intr-un vas cu apa cat sa il acopere.
In acelas timp se pune la fiert si apa cu otet (procentaje egale - eu am pus 100 cu 100 ml) si cateva lingurite de zahar (sa zic 5).
Dupa cele 10 minute se scoate ghimbirul si se lasa la racit intr-o sita de spaghete.
Daca doriti puteti pastra din apa din care a fiert pentru a mai completa in borcan.
Se baga ghimbirul in borcan si apoi se toarna amestecul de apa cu otet si zahar. Se lasa borcanul sa se raceasca apoi se depoziteaza intr-un spatiu racoros.
Nu stiu cand se va putea cosnuma (adica cand se mureaza), dar o sa va tin la curent sa va spun cum a iesit !
Despre ghimbir acuma numai de bine! Este antibioticul natural, e bun la orice boala, te vindeca de orice si nu are contraindicatii!
cititi mai multe aici pe forum!
---
Deci....cat rezista ghimbirul murat?
RăspundețiȘtergere