Lasagna ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Lasagna

Aceasta reteta mi-a recomandat-o si mi-a trimis-o vecina de la 2.
Ne conversam pe e-mail despre apometre si nu mai tin minte clar cum a venit vorba de gatit.
Dupa cum se vede viata la bloc exista si in mediul online!

Ingrediente :
  • foi de lasagna (galbene sau verzi cu spanac, merg si combinate)
  • carne de vita tocata (0,5kg)
  • ceapa
  • rosii, morcovi, ciuperci
  • cascaval ras
  • unt
  • sos pesto (parmezan si busuioc)


Mode de preparare :
  • Se taie ceapa julien, si se pune la calit in ulei sau unt. Apoi dupa 2-3 minute se adauga carnea de vita tocata. Dupa ce se calesc impreuna se adauga farfuria cu rosii si morcov ras, ciuperci si ce legume mai avem. Aici se poate adauga si sosul pesto cu busuioc. Nu se lasa sa scada prea mult. Aceasta compozitie trebuie sa curga ca o smantana groasa (sa poata fi intinsa pe foi).



  • Separat se face sosul alb (bechamel). Se topeste intr-o tigaie o jumatate de pachet de unt. Cand a devenit lichid se ia de pe foc si se adauga in compozitie 2 linguri de faina alba. Se amesteca incontinu casa nu faca cocoloase, si treptat se adauga 0,5l lapte rece. Dupa ce se omogeniezeaza bine se mesteca incontinu pana incepe sa se ingroasa.


  • Se ia apoi o tava inalta (genul de friptura) si se pune putin sos alb in ea, si se aranjaza primul strat de foi. Am vazut pe net ca unii oameni fierbeau foile putin timp inainte. Eu le-am pus direct uscate. Se adauga sos alb, carnea tocata, foi, iar sos alb, carnet tocata , foi etc. Important este sa tii minte ca foile trebuiesc mereu acoperite cu sos alb. Ultimul Strat trebuie sa fie cu sos alb si sa acopere foile ca sa se fiarba bine. Sosul nu trebuie neaparat ingrosat tare pentru ca se va ingrosa oricum la cuptor.



  • Se introduce apoi la cuptorul incins, nivelul 3, modul convectie , 180 grade C timp de 35-45 minute. Este facuta in momentul cand este rumenita frumos deasupra.




Mi-a iesit buna pentru prima oara!
Ce parere aveti ?


---




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu