Pulpa de miel la cuptor in stil mediteranean ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Pulpa de miel la cuptor in stil mediteranean

Ca de obicei ma tot incurcam prin congelator de o pulpa de miel de la paste, care am tot amanat sa o fac, in cautare de retete perfecte :). Am gasit pe un blog una interesanta si m-am hotarat sa o fac!
Spre deosebire de alte retete, aceasta cred ca e cea mai lunga reteta de pe blogul meu (care se cheama blog de retete simple si rapide)!

Ziua 1
Am scos pulpa din congelator si am bagat-o in frigider, sa se decongeleze ca la carte!
Ziua 2
Am facut un sos bazat pe ulei de masline 100ml, o lingurita de oregano, o lingurita de rosmarin (de preferabil proaspat tocat) si o lingurita de menta uscata. Am amestecat bine cu uleiul si am turnat pe pulpa si am frecat-o peste tot! Apoi am pus folie si am lasat-o la frigider !


Ziua 3 - ultima
De dimineata am scos pulpa si am adaugat peste ea sare, piper proaspat macinat (alb cu rosu) si zeama de la o lamaie. Apoi am invelit-o in folie de plastic alimentara si am introdus-o iar la frigider.


Pe seara cand am venit de la birou, am asezat pulpa intr-o tava ceramica, am mai introdus prin ea niste usturoi si am bagat-o la cuptor la 180 grade, convectie, 50 de minute, impreuna cu cartofii Jacket Potatoes.


 Dupa ce s-a copt, friptura arata extraordinar :
De mentionat ca pe la minutul 30 am adaugat un paharel de vin rosu peste ea (motorina de casa).


 Am servit-o cu cartofi Jacket Potatoes (cartofi in folie de aluminiu)  si cu un vin rosu, sec si vechi, exact ca la carte!




Un comentariu:

  1. Arata ft frumos dar cred ca e si tare buna . O sa incerc si eu reteta pt ca mi-a lasat gura apa numai privind-o .Felicitari si multumim ca ne impartasesti si noua din experienta ta .

    RăspundețiȘtergere