Carpaccio de vita ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Carpaccio de vita

Accidental uitandu-ma la emisiuni culinare am auzit de expresia "a taia subtire ca pentru carpacio".
Dupa ce m-am documentat am vazut despre ce e vorba, ca este o reteta facuta de domnul Will Treaty si ca numele mancarii a fost inspirat de pictorul Vittore Carpaccio. Acest fel a luat nastere la comanda unei contese care primise o dieta ciudata de la un doctor vegetarian si ii era permis sa manance carne cruda.
Carpacio se poate face din carne de vita, dar si din peste crud iar cel mai intalnit este tonul.


Cel mai greu si mai greu este sa tai aceste felii subtiri de muschi de vita. Pentru mine insa povestea a fost simpla, am gasit gata taiate la Mega Image. Dar am studiat ca cel mai bine se baga putin muschiul la congelat si apoi se taie usor felii subtiri.

In rest avem nevoie de salata verde, rucola, seminte de pin, ulei de masline, parmezan si lamaie.

Pe o farfurie punem o picatura de ulei de masline si putina zeama de lamaie:
Asezam bucatile de vita :


Dupa care salata, rucola, putin ulei de masline, piper, zeama de lamaie si semintele de pin prajite putin in prealabil :


 La final cu peeler-ul razuim 2-3 felii de parmezan :


 Simplu, eficient si mult mai ieftin ca la Hilton !

3 comentarii:

  1. mdaa. mai buna o shaorma grasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica se mananca carne de vita cruda? N-am inteles...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da. Carnea de vita si oaie poate fi mincata si cruda pentru ca ca aceste animale
    nu gazduiesc paraziti cum ar fi Trichinella.
    Carnea de porc, mistreț, focă, urs, cal, câine, pisică consumată crudă sau
    insuficient preparată termic poate conține larve vii închistate de Trichinella.

    RăspundețiȘtergere