Humus - Pasta de Naut ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Humus - Pasta de Naut

A sosit vremea sa prepar si Humus, o reteta internationala care s-a impamantenit pe la noi la Bucuresti. O comandam de fiecare data in restaurantele libaneze ca aperitiv, si a inceput sa apara si in restaurantele romanesti!

El se poate face in 2 feluri. Odata cumparam conserva de naut gata fiert (cel mai simplu) sau putem sa cumparam naut uscat. Pentru ce-a de-a doua parte ar trebui sa lasam nautul la inmuiat peste noapte si fiert a doua zi in apa cu sare. Nautul este acoperit de o pielita asa, care dupa ce fierbe se poate indeparta usor de pe boabe. Poti lua boaba cu boaba si indeparta pielita, sau intr-o oala cu apa calduta treci prin mana boabele si pielitele se ridica la suprafata.

Prezint in continuare metoda simpla, caracteristica blogului :


In 'paharu blenderului punem naut, pasta de susan, putin chimen, usturoi dupa gust, putin ulei de masline si apa din conserva sau de unde a fiert nautul si 'tocam' pana devine o pasta!
In functie de cum dorim mai tare sau mai moale, reglam din cantitatea de apa.

Se pune apoi nautul pe o farfurie mai inalta (bol) se toarna putin ulei de masline si se orneaza cu boia dulce :


Se serveste cu lipie libaneza sau cu paine prajita !

4 comentarii: