Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Furnici in copac

Probabil ca toata lumea a mancat furnici in copac la restaurantul chinezesc. Am incercat sa fac acasa aceeasi reteta, dupa ce m-am documentat bine pe intarnet si chiar am vazut un film pe youtube

Pentru 2 portii avem nevoie de 300 de grame de carne de porc. Dupa cum se vede l-am tocat manual cu cutitul, pentru ca bucatelele sa fie mai maricele :


Fidea de orez, pe care am expandat-o in wok cu ulei incins :


Mai avem nevoie de ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soya dark dulce, sos de soya sarat, ulei de susan, sos de peste, ardei iute.

In wok incingem putin ulei de susan, calim carnea, adaugam apoi usturoiul, ghimbir, partea alba a cepei.



Adaugam sosurile si apoi taieteii :


Iar la sfarsit adaugam ceapa verde :


Cam aceasta este reteta. Nu are legatura cu furnicile, dar este delicioasa.

Sandwich cu friptura de porc si dovlecel

Am facut niste sandwich-uri delicioase cu friptura de porc.
Am folosit niste chifle speciale din Carrefour.


 Reteta a fost simpla ! Am prajit carnea si dovleceii si apoi am realizat sandwich-urile:





PS. Aceste produse chiar au existat! Nu este nici o pacaleala!

Sandwich cu pulpa de pui in paine de casa

Tot un sandwitch cu pulpa de pui dar cu alt tip de paine :


 De aceasta data am prajit si painea si legumele (dovleceii si ardei grasi).




 Urmariti si Sandwitch-ul cu pulpa de pui in ciabatta !


Sandwich cu pulpa de pui in ciabatta

Am luat niste "chifle" ciabatta cu masline de la Mega si am zis sa le transform in sandwitch cu pulpa de pui.
Lucrarea a facut parte si din proiectul in care mi-am propus sa vand sandwich-uri fresh la birou, sa il distrug pe "prietenul nostru de la garaj".


 Am condimentat si pus pulpele la prajit :


 Apoi am "montat" sandwich-ul cu legume :


 In final a aratat cam asa :


 si a fost 10 lei !

Sandwich cu sunca de porc prajita

Similar cu sandwitch-ul de aici este si acesta :
Mica diferenta consta in faptul ca painea am prajit-o cu putin unt in tigaie :


 In rest totul la fel :


 Mie personal imi place sa invelesc sandwich-urile  in folie de plastic. Am vazut ca in general prietenii mei folosesc folia de aluminium. Poate ca li se pare mai practica, dar, sigur este mult mai scumpa. Daca reusesti sa deprinzi tehnica infolierii in plastic totul va fi simplu si usor!


 Deasemenea folosesc o folie de la Mega-Image de 100 de m si o rup doar prin tragere. Nu folosesc cartoanele acelea cu lama in care vine de obiei folia.


Sandwich cu salam si sunca de porc

Salutare! Am promis ca am sa prezint niste sandwich-uri mai cu staif aici.
Astazi am unul simplu, pintre primele din serie.

Senvisul, sandvis sau cum este cunoscut la noi este un fel de mancare, portabil, care teoretic este compus din 2 felii de paine una peste alta si intre ele o bucata de  mezel (salam, sunca, parizer).

Bine inteles pe plan international , el poate fi construit din mai multe felii de paine, poate sa contina fripturi, oua, legume si chiar fructe!

Dupa revolutie au prins si la noi aparatele de gateau sanvisul, asa numitele Sandwich-Maker unde puneai sandwich-ul crud si il gatea la o temperatura inalta.

Astazi am sa va prezint un sandwich cu salam , sunca de porc, ardei capia si castravete :


Paintea am prajit-o pe un grill si cu un peeler am facut niste felii de castraveti.


 Intamplator am avut si niste branza feta si rucola.


Cam asa arata produsul final.
In urmatoarele posturi am sa va prezint cum ambalez eu sandwichurile in folie de plastic.

-