Saltimbocca - 'Carne de Vita cu Prosciutto Crudo' ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Saltimbocca - 'Carne de Vita cu Prosciutto Crudo'

Aceasta mancare vine din bucataria italiana si este foarte usor de facut! (asa scriu toti ca sa va incurajeze sa va apucati).
Avem nevoie de carne de vita, prosciutto crudo (se poate gasi si sub denumirea de jambon in romaneste sau Hamon in spaniola), unt, vin si legume congelate pentru garnitura.



Eu nu am avut prosciutto crudo original, ca in Italia, dar am avut unul asemanator, cumparat de la Kaufland cu 20 de lei kilogramul. Cate odata nimeresti calumea cate odata nimeresti mai mic si mai apos deoarece este ambalat in vid cam la 200 grame pachetul.

Se taie bucatile de vita, se condimenteaza cu ce doriti ... numai sare sa nu puneti (se pot si bate daca aveti suspiciuni ca friptura va fi tare) si apoi se inveleste in felia de prosciutto crudo si se fixeaza cu o scobitoare. Ideal este sa puneti la mijloc si o frunza de menta sau de salvie (eu din pacate nu am avut, dar am pus niste lichior de menta pe ele fara efect insa).

De ce va zic sa nu puneti sare? In traducere saltimboca inseamna 'sare in gura' si sarea se afla in cantitate destul de mare in prosciutto !


Acestea se vor praji in tigaie in unt :


In paralel se poate pregati si garnitura (eu am ales legume congelate la WOK) :


Sa revenim la saltimboca acum, dupa cum poate observati, am prajit carnea cu capac pentru a nu stropi cu untul incins peste tot. Se mai invart pe toate partile pana se rumenesc bine, iar apoi se scot pe o farfurie.
Arsura ramasa se stinge cu putin vin alb si se foloseste ca sos apoi pe bucatile de carne:


In final trebuie sa arate cam asa :


Merita incercat macar odata, sau comandat la Roma la restaurant!


---



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu