Pulpe de miel la cuptor in sos curry ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Pulpe de miel la cuptor in sos curry

Iata ca am preparat si ultima bucata din mielul de Paste, respectiv o pulpa din fata.
Bine inteles am incercat alt tip decat cel mediteraneean!
Asa ca am rascolit pe net si am gasit o reteta cu pulpa de miel la cuptor cu sos curry.
La curry cred ca stiti ca sunt mare specialist! Sper ca ati vazut filmul meu pe youtube :P !
Condiment am din belsug cumparat tocmai din Nigeria, asa ca am dat drumu la treaba rapid!

Ingrediente:

  • pulpa de miel
  • 2 rosii
  • o ceapa
  • 2 linguri de iaurt
  • 300ml de supa de legume (sau apa fiarta cu cuburi)
  • faina, curry, ghimbir praf, sos de chili, ghee (unt clarefiat)

Bine inteles unt clarefiat nu am gasit asa ca am folosit unt si ulei de susan ... asa mi-a venit mie, oricum puteti pune orice pentru prajit. De facut vad ca se face simplu aici pe siteul Gourmandinei!

Am amestecat 2 linguri generoase de faina cu 3 lingurite de curry si 1 lingurita de praf de ghimbir intr-o farfurie adanca.

Am omogenizat bine si apoi am tavalit bucatile de pulpa prin amestecul creeat mai sus. Apoi am prajit pe toate partile bucatile in wok-ul incins. Dupa ce au devenit aurii le-am asazat in tava de copt :


Dupa ce am prajit pulpa, adaugam ceapa in WOK si o calim ~1 minut. Dupa ce a devenit aurie turnam supa de legume in wok. Dupa ce a inceput sa fiarba din nou cernem faina cu curry ramasa in apa, sa se creeze un sos ca la ciulama. Adaugam iaurtul, rosiile si putin sos de chili :



Mai lasam sa fiarba 5 minute si apoi turnam sosul in tava cu friptura.

 Acomperim cu folie de aluminium si o dam la cuptor la 180 de grade timp de 90 de minute.
Dupa cele 90 de minute putem indeparta folia si lasa putin friptura la gril sa prinda o urma de prajala ca la rotisor :

Pe interior a fost facuta si a fost delicioasa!
Puteti incerca fara grija, daca va plac mancarurile picante !










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu