Prazul, specific oltenesc se poate integra in mai multe mancaruri traditionale, dar si straine. Acum pe piata se gaseste un model de praz chinezesc la un pret accesibil, de cateva zeci de ori mai ieftin ca o legatura de ceapa verde.
Pentru a prepara aceasta mancare avem nevoie de o bucata de limba de vita, praz, masline, o conserva de pasta de rosii, ceapa si ardei gras:
Bucata de limba o punem la fiert in apa cu sare sau cu un cub de amestec vegetal.
Dupa aceea o scoatem pe un tocator si o taiem cubulete sau fasii.
Punem apoi bucatile de vita la prajit in oala care urmeaza sa facem mancarea. Dupa ce se rumenesc pe toate partile le scoatem si le punem intun bol.
In uleiul ramas (eventual mai adaugam putin) calim ceapa, apoi adaugam legumele :
Le lasam un minut la calit si apoi adaugam apa in care a fiert limba, carnea si o conserva mica de pasta de rosii :
Lasam la fiert cu capac cam 30-45 de minute. Mai amestecam din cand in cand .
Maslinele se adauga spre final lasandu-se inca 5 minute la fiert.
Pofta buna !
Pentru a prepara aceasta mancare avem nevoie de o bucata de limba de vita, praz, masline, o conserva de pasta de rosii, ceapa si ardei gras:
Bucata de limba o punem la fiert in apa cu sare sau cu un cub de amestec vegetal.
Dupa aceea o scoatem pe un tocator si o taiem cubulete sau fasii.
Punem apoi bucatile de vita la prajit in oala care urmeaza sa facem mancarea. Dupa ce se rumenesc pe toate partile le scoatem si le punem intun bol.
In uleiul ramas (eventual mai adaugam putin) calim ceapa, apoi adaugam legumele :
Le lasam un minut la calit si apoi adaugam apa in care a fiert limba, carnea si o conserva mica de pasta de rosii :
Lasam la fiert cu capac cam 30-45 de minute. Mai amestecam din cand in cand .
Maslinele se adauga spre final lasandu-se inca 5 minute la fiert.
Pofta buna !
O reteta deosebita, ne ofera ocazia de a savura o masa delicioasa.
RăspundețiȘtergere