Dupa atatea retete cu pestele din excursia din Delta Dunarii a venit si vremea ciorbelor.
Ciorba este ceva simplu de facut si foarte gustos in bucataria noastra traditionala. Se mai spune ca daca vrei sa faci o ciorba buna, oala trebuie sa fie cat mai mare, iar, cu acest lucru nu prea sunt de acord. Mie imi place sa gatesc cat sa mananc odata. Nu imi place sa tin oalele la frigider si apoi, inevitabil sa arunc mancarea.
Ce am realizat cu acesti pesti sunt niste ciorbe mici, de 2-3 portii si gustoase in acelas timp.
Pentru ciorbe am folosit legume si din pestii din excursie capetele si cozile in mare.
Pentru preparare se calesc intai legumele cu 2 linguri de ulei, apoi se adauga apa calda. Cand incepe sa fiarba adaugam bucatile de peste.
Traditional in Delta ciorba de peste se acreste cu otet. Putem insa sa folosim si bors.
La sfarsit se poate adauga patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu