Sau in romaneste, orez cu scoici, este un preparat italian foarte cunoscut.
Pentru a realiza preparatul am folosit o cana mica de orez prefiert si o cana egala de midii congelate.
Mai avem nevoie de o ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, ardei iute, unt, sofran.
Decongelam midiile si le punem la fiert in apa cu sare pentru 7-8 minute.
Le scoatem apoi cu o sita intr-o tigaie cu putin unt topit si usturoi :
In paralel, in alta tigaie calim ceapa apoi morcovul si adaugam orezul :
Apoi gatim la foc mic si adaugam supa de la scoici incet incet, pana cand orezul se fierbe. La jumatatea procesului putem sa adaugam si o bucatica de unt.
Cand orezul este fiert, adaugam scoicile si patrunjelul :
Preparatul este foarte gustos. Am mai jos o poza cu o portie pregatita pentru pastare in frigider :
Superba prezentarea,imi place! :)
RăspundețiȘtergere