Risotto cu scoici ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Risotto cu scoici

Sau in romaneste, orez cu scoici, este un preparat italian foarte cunoscut.
Pentru a realiza preparatul am folosit o cana mica de orez prefiert si o cana egala de midii congelate.
Mai avem nevoie de o ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, ardei iute, unt, sofran.



Decongelam midiile si le punem la fiert in apa cu sare pentru 7-8 minute.
Le scoatem apoi cu o sita intr-o tigaie cu putin unt topit si usturoi :


 In paralel, in alta tigaie calim ceapa apoi morcovul si adaugam orezul :


Apoi gatim la foc mic si adaugam supa de la scoici incet incet, pana cand orezul se fierbe. La jumatatea procesului putem sa adaugam si o bucatica de unt.


Cand orezul este fiert, adaugam scoicile si patrunjelul :



Preparatul este foarte gustos. Am mai jos o poza cu o portie pregatita pentru pastare in frigider :



Un comentariu: