Mi-a facut pofta la mall cand am vazut un ciolan imens cu fasole. Am zis sa incerc si eu acasa reteta.
Am ahizitionat 2 ciolane din "market" si am zis sa incerc.
Pentru cata fasole am avut, a fost multa carne si ulterior am facut si o mancare de cartofi cu ciolan, dupa aproximativ aceeasi reteta :
M-am gandit ca daca fac reteta ca la mall, o sa fie greoi de mancat ditamai ciolanul. M-am decis sa fierb separat ciolanele in apa cu sare si o ceapa sa fac si stoc de porc. Se fierb pentru aproximativ 30 de minute si se verifica daca carnea se indeparteaza usor de pe os.
Apoi sa curat carnea de pe ele.
Fasolea am lasat-o peste noapte la inmuiat, si a doua zi am fiert-o in 3 ape.
Intr-o oala punem la calit ceapa, morcov si albitura si apoi adaugam si ciolanul.
Dupa ce s-au calit bine adaugam fasolea si stoc de porc.
La sfarsit , cand e aproape fiarta (probabil 35-40 de minute) adaugam boia de ardei dulce si suc de rosii sau bulion.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu