Tigaie Ceramica ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Tigaie Ceramica

Salutare.
Am sa deschid o noua rubrica la acest blog ... " Electrocasnice si Ustensile de gatit " !
Am vazut intamplator la un magazin Cash and Carry o tigaie ceramica Bialetti.

Mi s-a parut foarte tare ideea, mai ales ca si Sorin prietenul meu, urmareste toate produsele ceramice inovative, cum ar fi cutitele ceramice. Cica ar exista cutite cu lama ceramica, dar, sunt foarte scumpe. Mai multe puteti citi aici!

Post despre cutite ceramice pe vladubucataru !

Sa revenim la tigaia noastra. Era o tigaie din aluminiu, care in loc de clasicul teflon (care a devenit si el tot mai indestructibil) era o pelicula de ceramica alba. Tot interiorul tigaii era ab alb. Foarte fain. Pretul era undeva ~100lei.

Tot la o discutie la cafea am auzit ca gatitul in vase teflonate ar fi foarte periculos si cancerigen. Pentru cui ii e frica de moarte poate sa incerce tigaia asta ceramica! Deasemenea pe piata se gasesc si produse cu tefon "non-toxic".
Inconvenientul principal care face sa nu o fi cumparat a fost ca nu mergea pe inductie. Asa ca mi-am luat o tigaie cu cel mai dur teflon si care merge pe plita cu inductie!

Voi ati folosit asa ceva?
Ce parere aveti?

nu am gasit pe tot internetul acea tigaie, am pus o poza cu una similara!




---- 

32 de comentarii:

  1. Pana mori de la ochiurile facute "toxic" in teflon, vei muri de la cola, shaorma si kilele de mancare de la Mac! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. acel teflon ecologic cum il numesc unii este fernoceramica (deasemenea pe baza ceramica) insa tot de culoare neagra este. mi-am cumparat una de la Berghoff 229 lei . inca nu am testat-o.
    Cutitele ceramice costa intre 150-200 lei. problema este ascutitul - numai ei pot ascutii cutitele la pretul de 5 euro . Claudia

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut ca a aparut tigaie ceramica si la "Carfur", marca propie. Si-a luat un prieten !

    RăspundețiȘtergere
  4. Tigai de ceramica care sa mearga pe plita cu inductie gasiti la www.pentrugatit.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-am luat din auchan 56 lei si am folosit-o de vreo 3 ori apoi am schimbat-o cu un tefal pt ca incepuse sa se lipeasca

    RăspundețiȘtergere
  6. 37 ron tigaie aluminiu cu strat ceramic la real marca proprie 28 cm

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.minosto.ro/produse/tigi-ceramica-18/

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-am luat o tigaie ceramica si sunt incantata,se poate praji cu doar cateva picaturi de ulei!Acum vreau sa-mi iau tot setul !

    RăspundețiȘtergere
  9. Cumparate !!! Testate ! Piept gaina feliat 5-7 mm, Transavia KAUFLAND nebatut cu ciocanelul, 10 min, sarat si piperat, fara strop de ulei PERFECT, FRAGED, GUSTOS! 113 RON ADUS IN FATA SCARII! Fac publicitate la sanatate doar. IMPORTANT IN TIMPUL PRAJIRII NU IESE FUM. http://www.magazinstocuri.ro/bucatarie/1835-set-3-tigai-cu-strat-ceramic-alb-kaiserhoff-kh1519.html . P.S. office_pc_service@yahoo.com informatii suplimentare

    RăspundețiȘtergere
  10. Fratilor, nici o tigaie nu se compara cu cele de la marca Fissler. Sunt produse in Germania iar raportul pret/calitate e cu mult peste tot ce exista momentan pe piata din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  11. care e treaba cu posturile la " Electrocasnice si Ustensile de gatit " ! nu prea gasesc articole :) ce tigaie recomanzi de teflon, vreau sa imi ceva bun care si pe care sa nu se prinda uleiul foarte repede. Tigaia pe care o am, desi este din teflon si nu are vechime mare (cred ca 2 ani, nu stiu daca e mult sau nu), a prin mult ulei si in interior si exterior, desi o spal bine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mergi in Metro sau Selgros.
    Gasesti acolo diverse firme gen Tefal, Bialetti.
    Eu personal as incerca acuma una profesionala din inox. Care din cand in cand , sa scapi de grasime o stergi cu tix, sau cu burete metalic sau chiar si Triumf si o faci ca noua ! Mi se par inca destul de pretentioase cele teflonate sau ceramice.

    RăspundețiȘtergere
  13. au aparut pe piata si tigai cu strat ceramic pentru inductie, iar pretul este de ~ 24 Eur/24 cm diametru ...

    in schimb combinatia: ochiuri in tigaie ceramica pe inductie... e interesanta ...
    ochiurile sunt "pufoase", nu au strop de ulei si nu se lipesc ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Un factor important in alegerea unei tigai cu ceramica este grosimea acesteia, cu cat este mai groasa cu atat este mai buna, si cu atat necesita mai putin ulei, mare atentie ca tigaia cu ceramica sa nu fie de tabla, otel carbon , fiindca nu sunt bune, tigaile cu ceramica cele mai bune sunt cele din aluminu Gasiti o gama diversificata de tigai care functioneaza si pe plita cu inductie pe http://www.mdey.ro.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi-am luat din Auchan o tigaie din aluminiu cu strat de ceramica(~50-60 ron). Tigaia este excelenta, dar manerul s-a dus dupa numai 4-5 folositi.

    RăspundețiȘtergere
  16. A aparut o noua generatie de vase cu strat neadeziv, Aqualon , disponibile acum pe www.mdey.ro . De foarte buna calitate

    RăspundețiȘtergere
  17. mi am luat eu bialetti ceramica wok si sunt foarte dezamagit...am dat 150 ron si mi pare rau...cu toate ca am bialetti de 3 ani din teflon si e inca foarte buna....la ceramica sunt varza din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  18. mi am luat eu bialetti ceramica wok si sunt foarte dezamagit...am dat 150 ron si mi pare rau...cu toate ca am bialetti de 3 ani din teflon si e inca foarte buna....la ceramica sunt varza din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  19. Gasiti aici o tigaie de genul si de calitate: http://www.tigaiamagica.ro/product/tigaie-ceramica-kaiserhoff/

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu mi-am luat recent din Italia o Bialetti Aeternum de ceramica, am dat 26 euro. Este extraordinara, mi-am prajit niste ciupercute intregi cu fff putin ulei si au iesit delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acum au aparut si la Carrefour tot felul de modele de tigai dar din pacate am constatat ca au o calitate slaba si preturi exagerate. Tot cautann pe net am gasit site-ul www.articolediverse.ro unde au printre altele si o multime de vase de gatit la preturi mult mai mici fata de celelalte magazine on-line.

    RăspundețiȘtergere
  22. Din pacate, oamenii analizeaza mai intai pretul si apoi calitatile unui produs. E normal ca o tigaie la 30 de lei sa te tina de 30 de lei. Eu am avut diferite tigai - unele mostenite - un tefal (de care, nu stiu de ce, dar nu am fost multumita), altele cumparate de mine. In total, in 8 ani de cand nu mai stau cu parintii, am schimbat tigaile de 2 ori. Acum m-am oprit la Pensofal, o tigaie cu invelis ceramic de care sint super multumita.

    RăspundețiȘtergere
  23. Draga Andrei lasc ,te sfatuiesc ,sa nu mai spui de tigaile de ceramica cu aluminiu ca sunt bune,pentru ca sunt foarte nocive,daca se zgarie putin ,si alimentele iau contact cu aluminiu.Nu stii ca aluminiu e periculos? SCUZE,O ZI BUNA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu cred ca sunt asa nocive. Tin minte ca atunci cand eram copil se incalzea laptele intr-o oala de aluminium. Deasemenea am o cafetiera moca bialetti din aluminium si beau linistit cafea din ea! Sunt OK inca. Ce sa ma astept ca o sa se intample?

      Ștergere
    2. Daca nu ti-au crescut inca sani, esti ok :) Lasand gluma la o parte, aluminiul NU este un material sanatos pentru gatit. Insa in cazul unei tigai ceramice cu interiorul din aluminiu, nu gatesti in aluminiu. Am si eu un wok Ceramic Control de la Tefal, si mi se pare foarte bun (in interior are tot aluminiu).

      Ștergere
    3. Daca creste e de bine oricum :) totu e sa nu cada ceva!

      Ștergere
    4. Aluminiul este un metal cu proprietati termice foarte bune, de aceea majoritatea tigailor sunt din aluminiu acoperit cu strat de ceramica, teflon, aqualon, marmura, etc. Da, aluminiul este nociv daca este in contact direct cu alimentele, de aceea recomand tigaiile de calitate, de pe care stratul de ceramica nu se zgarie usor, in plus in tigaile cu ceramica, marmura etc, nu se folosesc ustensile de metal, doar din silicon, lemn etc, care nu zgarie.

      Ștergere
  24. Am cumpărat o tigaie ceramica din Auchan, marca schmitter! Vreau sa stiu, cât de buna este??? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. Dupa ce ai cumparat tigaia intrebi cat de buna este? Testeaz-o si zi tu .

    RăspundețiȘtergere