Pizza Vladu.net - prosciuto e fungi ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Pizza Vladu.net - prosciuto e fungi

Mie in general cand merg la pizzerie imi place sa comand  "Prosciuto e fungi" sau "Quatro formagi", iar daca am posibilitatea aleg blat subtire (asta cu alegerea blatului este pur americana si se intalneste in cateva pizzerii).
De cand mi-am achizitionat cuptorul electric de mare performanta am incarcat sa fac si pizza italiana.
Singurul lucru pe care nu stiu sa il fac este coca. Pentru aceasta o am ca specialista pe Mihaela.
Dupa ce coca este facuta totul este simplu!


Fac un sos de rosii din pasta de rosii amestecata cu apa si ulei de masline + condimente dupa gust.
Se pregatesc intre timp si cascavalul , sunca si legumele.
In opinia mea cea mai buna sunca de folosit este sunca cruda care se gaseste la Kaufland, iar cel mai bun cascaval este  Clever - Dalia de la Billa.

Se intinde intr-o tava (eu nu am tava rotunda asa ca am improvizat in tava normala) coca si se unge cu sosul de rosii. Apoi se adauga in ordinea dorita ingredientele:
- sunca
- rosiile si castravetii
- cascaval
- ciuperci
- carnati


Se baga apoi la cuptorul incins la 220 grade circa 20 minute.
Dupa ce se coace se poate adauga niste cascaval deasupra sa se topeasca si sa ii dea un alt aspect.



Bine inteles se pot mixa si inlocui ingredientele fara probleme. Pizza este un produs usor de facut.
Tin minte ca inainte maicamea cumpara de la fabrica de paine coca exact pentru o paine si facea cu ea pizza.
Acuma nu stiu pe unde e o fabrica in apropiere sa cumpar direct coca.
Oricum ea nu se face greu : ai aici niste retete utile !


--

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu