Pui pe sticla ... mai precis pe borcan ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Pui pe sticla ... mai precis pe borcan

Acum ca se apropie Craciunul, ar cam trebui sa mai slabim postul si sa facem antrenament pentru cele 2 mese copioase (Craciun si Revelion). Asa ca incet incet puteti incepe cu pui !

Am facut si eu clasica reteta de pui pe sticla !
Am luat un pui 'nestresat' , sau cine stie cum o fi fost ! Oricum cred ca ati observat ca acum puii au tot felul de denumiri comerciale, cum ar fi Puiul Fericit, Puiul fara stres, puiul american sau cine stie cum.


Se curata puiul pe interior, se condimenteaza cu sare, piper si ce mai avem. Eu am pus de exemplu ghimbir ras. I-a dat o aroma foarte interesanta!
Apoi se pune pe un borcan plin cu jumatate apa. Normal in cartile de specialitate sau siteuri se pune pe o sticla de bere. Nu mai stiu ce a avut puiul, sau cuptorul ca am decis ca pe borcan e mai bine !
Borcanul la randul lui se pune intr-o tava, a sa nu murdarim cuprotul cu grasimea de pui. Tot prin carti si siteuri mai cititi ca in tava sa puneti apa, la fel pentru curatenie !
Eu nu am pus, ca imi facea prea mult abur (mai ales ca am cuptor electic si nu rasufla asa tare ca cel cu gaze).


 Se pune la cuptor, circa 40 minute, in partea de jos, ca sa intre la meserie! Am inceput cu mod convectie de sus si jos la 180 de grade. Daca dorim sa il rumenim frumos, putem sa lasam la final doar grilul de sus, sa il usuce si rumeneasca frumos!


L-am servit apoi cu niste legume trase in tigaie !
A iesit interesant!

---

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu