Salata Beouf ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Salata Beouf

Vine revelionul si trebuie sa preparam renumita salata de beouf !
Salata este destul de usor de preparat, avem nevoie de legume fierte si bine inteles de carne de vita. Dupa cum probabil stiti beouf inseamna vita in franceza. Din ce am cautat pe net, am crezut ca aceasta salata este frantuzeasca, dar, spre surpinderea mea este ca ea este practic ruseasca! In fine sa o lasam cu istoria si sa incepem :

Avem noevoie de :

  • 700 grame carne de vita
  • 700 grame cartofi
  • 300 grame castraveti murati
  • 50 grame mazare boabe
  • 3 gogosari murati
  • 200 grame de morcovi
  • 3 oua
Prima data se pune la fiert vita.
Apoi separat legumele. Exista variante in care spun oamenii ca ori se fierb toate separat pentru as-i pastra gustul ori spun sa fierbi totul intr-o oala si cu ocazia aceasta faci si o supa delicioasa.




 In timp ce fierb, ne apucam si de maioneza... avem nevoie de 2 oua fierte si unul crud si mult ulei de floarea soarelui !


Dupa ce avem si maioneza facuta tocam carnea si legumele in cuburi si le punem intr-un mare castron!


 Se omogenizeaza toate cu maioneza.
Se opreste maioneza si pentru decoratia finala. In care cu albusul de ou, castraveti sau gogosari putem scrie ceva sa faca salata deosebita!



La Multi Ani !


---

2 comentarii: