Mai demult, un vizitator m-a intrebat mai multe detalii despre Brik-ul Tunisian.
Dupa experienta tunisiana, si filme pe youtube am incercat sa fac si eu !
Am luat fructe de mare congelate, cel mai bun calitate-pret am gasit la Kaufland. Cand luati fructe de mare mixte, incercati sa luati fara multe scoici sau surimi. Sa fie bogate in caracatite si calamari e important.
Reteta am facut-o cu foi de placinta normale. In Tunisia se gaseste foaie speciala de brik.
Am spalat inainte fructele de mare si le-am dat in fiert intr-o oala .
Am intins o foaie de placinta, am pus un ou fara albus si fructele de mare. Am facut apoi un plic si l-am pus in uleiul incins. Important e sa fie foarte incins. Nu trebuie sa stea foarte mult. Probabil 10-15 secunde pe fiecare parte ! Ideea e ca oul sa nu se intareasca. Sa fie ca un ou ochi moale !
Aici daca doriti mai puteti pune bucati de cartofi fierti. De exemplu eu am fiert cartofi in coaja si apoi i-am curatat si am pus asa sfaramati cu furculita!
Rezultatul a fost destul de apropiat de gustul original tunisian !
Se serveste cu lamaie !
In poza mai apare si Costelino care a incercat si el la randul lui sa faca brik dupa reportajul meu Tunisian!
---
Dupa experienta tunisiana, si filme pe youtube am incercat sa fac si eu !
Am luat fructe de mare congelate, cel mai bun calitate-pret am gasit la Kaufland. Cand luati fructe de mare mixte, incercati sa luati fara multe scoici sau surimi. Sa fie bogate in caracatite si calamari e important.
Reteta am facut-o cu foi de placinta normale. In Tunisia se gaseste foaie speciala de brik.
Am spalat inainte fructele de mare si le-am dat in fiert intr-o oala .
Am intins o foaie de placinta, am pus un ou fara albus si fructele de mare. Am facut apoi un plic si l-am pus in uleiul incins. Important e sa fie foarte incins. Nu trebuie sa stea foarte mult. Probabil 10-15 secunde pe fiecare parte ! Ideea e ca oul sa nu se intareasca. Sa fie ca un ou ochi moale !
Aici daca doriti mai puteti pune bucati de cartofi fierti. De exemplu eu am fiert cartofi in coaja si apoi i-am curatat si am pus asa sfaramati cu furculita!
Rezultatul a fost destul de apropiat de gustul original tunisian !
Se serveste cu lamaie !
In poza mai apare si Costelino care a incercat si el la randul lui sa faca brik dupa reportajul meu Tunisian!
---
Costelino care a realizat o retatea proprie brik dupa cea clasica tunisiana - in urma reportajului meu Tunisian - si m-a ghidat pe parcursul primelor si ultimelor miscari in realizarea acetei retete.
RăspundețiȘtergereTe rog sa modifici :)
ah si ai pus trei foi de placinta sa fie "foietajul" mai gros, si nu o foaie de placinta...
RăspundețiȘtergere:D modifica :)))
Am facut si cu 3 ! Dar mai bine a iesit doar cu una!
RăspundețiȘtergereFara foaia Brik nu e aceeasi „poveste”!!Keep up the good work!
RăspundețiȘtergereElena
In Romania se poate gasi ? Ai vazut pe undeva?
RăspundețiȘtergere