Porumb Copt la Cuptorul Electric ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Porumb Copt la Cuptorul Electric

Salutare dragi cititori. Astazi am incercat sa fac porumb copt la grilul de la cuptorul electric!
Reteta este proprie si mai trebuie imbunatatita.
Porumb am gasit deja in Piata la Matache cu 2 lei bucata. Pe masura ce avansam in vara pretul o sa scada mai mult ca sigur!


Am pus porumbul pe gratarul de la cuptor, la un nivel superior, iar dedesupt am pus o tava, ca sa reflecte caldura grilului, si sa nu murdareasca cuptorul daca mai pocneste cate o boaba.


La inceput am reglat doar pe jumatate de grill, dar timpul trecea si parca porumbii nu se coceau. Am decis apoi sa trec pe modul grill + convectie (sa mearga ventilatorul interior al cuptorului). La a doua varianta porumbul a inceput sa se coaca.


L-am servit in mod nigerian pe ziar.

A iesit cam tare, adica uscat, probabil si din cauza ca am asteptat mult pe grilul mic.
Cred ca ideal trebuie introdus cu grilul incins si putere maxima, ca sa nu aiba timp sa se deshidrateze.
Oricum, a fost ok pentru primii porumbi pe anul acesta! Mi-am facut damblaua!

Oricum o sa mai incerc, si va tin la curent daca descopar o metoda mai ingenioasa!

Un comentariu:

  1. Super| Fara mujdei. patrunjel si alte unturi. Alea, daca vrei, le pui dupa. Doar cum e cu electricu'. Urmat sfatul si iesit buuun| MUltumiri la tona.

    RăspundețiȘtergere