Tot o reteta speciala de Craciun si Anul nou sunt jumarile de porc.
Ele se incadreaza perfect pe un platou de racituri alaturi de Caltabosi Oltenesti (care nu am preparat inca pana acuma).
De obicei ele se fac daca ai porc, dar poti sa cumperi si slanina de la magazin, putin impanata cu carne. Jumarile daca nu au si carne nu prea au asa mare atractie pe platou.
Ca mod de preparare este foarte simplu.
Se taie slanina in bucati mari, ca pentru tocanita si se pun la prajit in tigaie.
La inceput se adauga si putina apa, si se prajesc cu capac. Cand apa s-a evaporat se pot praji fara capac pana ajung la dimensiunea dorita!
Cand sunt gata se scot pe o strecuratoare :
Apoi se preseaza de grasime.
Se sareaza si se servesc cu ceapa si rosii proaspete!
Ele se incadreaza perfect pe un platou de racituri alaturi de Caltabosi Oltenesti (care nu am preparat inca pana acuma).
De obicei ele se fac daca ai porc, dar poti sa cumperi si slanina de la magazin, putin impanata cu carne. Jumarile daca nu au si carne nu prea au asa mare atractie pe platou.
Ca mod de preparare este foarte simplu.
Se taie slanina in bucati mari, ca pentru tocanita si se pun la prajit in tigaie.
La inceput se adauga si putina apa, si se prajesc cu capac. Cand apa s-a evaporat se pot praji fara capac pana ajung la dimensiunea dorita!
Cand sunt gata se scot pe o strecuratoare :
Apoi se preseaza de grasime.
Se sareaza si se servesc cu ceapa si rosii proaspete!
Revelion fericit !
Distractie!
Nu ratati salatele de sezon :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu