Mi-a placut cum a rezultat in poze si am zis sa incerc sa fac si eu...cu unele modificari
Asadar eu am folosit urmatoarele ingrediente:
- 450 grame ricotta (puteti folosi si urda)
- 4 oua
- un praf sare
-150 grame zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 gr ciocolata maruntita (sau bilute de ciocolata din comert)
- unt pentru uns tava in care se coace tarta
- biscuiti folositi ca blat
In prima faza se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Cand albusurile s-au facut spuma, se adauga 5 linguri de zahar (din cele 150 grame necesare intregii retete) si se mixeaza in continuare pana cand spuma devine ferma.
In galbenusuri se adauga restul de zahar si pliculetele de zahar vanilat si se freaca pana cand se dubleaza volumul sau pana se face ca o spuma galbuie. Ulterior acestea se adauga peste spuma de albusuri amestenadu-se usor de jos in sus.
Eu am cumparat o tableta de ciocolata de 100 grame si am taiat-o cubulete cu cutitul, nu am cumparat bilute de ciocolata la pungulita ca nu am gasit....
Ciocolata maruntita, impreuna cu ricotta pisata se adauga in amestecul de oua omogenizandu-se bine compozitia.
Biscuitii (nu stiu sa va spun o cantitate...cat sa acopere cam un cm fundul vasului de copt) se maruntesc fin. Eu am folosit Petit Beurre pentru ca sunt foarte moi si am putut sa ii maruntesc in pumn foarte usor.
Se tapeteaza cu unt vasul in care se coace tarta. Trebuie sa se tapeteze bine si fundul dar si peretii vasului.
Biscuitii pisati se aseaza pe fundul vasului (cam un cm grosime) si peste ei se adauga amestecul de branza ricotta, oua si ciocolata realizat.
La cuptorul electric, tarta se aseaza la nivelul 2, in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Se seteaza modul sus-jos si se lasa 40 minute.
---
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu