Am luat o punga Maggi cu pesmet si sos de usturoi .... moartea KFC-ului si am incercat sa urmez reteta !
Punga vine cu 2 compartimente, una unde e pesmetul cu condimente si una cu un praf din care sa faci sosul :
Mai iti trebuie si 1-2 oua cu condimente prin care sa dai pulpele si apoi sa le treci prin pesmet :
Dupa ce le-am pregatit le-am pus pe grill cu o tava dedesupt si le-am introdus in cuptor la modul grill, 2 buline cum am eu pe cuptor!
Rezultatul a fost cam asa :
In concluzie, nu are nici o legatura cu KFC si nici macar cu ce am facut eu aici in aceasta reteta!
Bucatarie rapida si internationala, explicata pe intelesul tuturor! Retete cu poze !
Galuste cu prune
Nu pot sa zic decat mmmmm ce bune sunt :))
As manca neincetat si tot nu m-as satura.
Se fac repede si usor. Ne trebuie:
- 1 kg cartofi
- 1 ou
- 500 gr faina
- 1 varf cutit sare
- 1/2 pahar apa
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1-2 linguri zahar
- zahar si scortisoara (cantitati variabile, cat se pun in prune si dupa gust)
- pesmet 100-150 gr
- prune (atatea bucati cate patratele se formeaza din coca)
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se decojesc si se aseaza pe planseta de lucru si se sfaramiteaza cu furculita.
Se face un cuib cartofi, in mijlocul caruia se sparge oul, se pune sarea, zaharul si amestecul de apa si bicarbonat.
Se framanta toate ingredientele adaugand, treptat, faina.
Se framanta toate ingredientele adaugand, treptat, faina.
Trebuie sa se obtina o coca ferma care sa poata fi modelata usor, nici prea tare nici prea moale :)
Se intinde coca cu sucitorul la o grosime de jumatate de cm si se taie patratele. Planseta si sucitorul trebuie pudrate cu faina astfel incat coca sa nu se lipeasca.
In fiecare patratel se aseaza o pruna din care am scos in prealabil samburele. In interiorul prunei se pune un varf de lingurita de zahar si tot atata scortisoara, sau dupa gust, daca le vreti mai dulci sau mai aromate. Trebuie tinuta seama si de cat de dulci sau acrisoare sunt prunele.
In fiecare patratel se aseaza o pruna din care am scos in prealabil samburele. In interiorul prunei se pune un varf de lingurita de zahar si tot atata scortisoara, sau dupa gust, daca le vreti mai dulci sau mai aromate. Trebuie tinuta seama si de cat de dulci sau acrisoare sunt prunele.
Se formeaza galuste din fiecare patrat, pastrandu-se pruna cat mai in centrul guguloiului.
Se pune apa la fiert cu putina sare.
In acelasi timp se prajeste pesmetul in ulei cat sa se rumeneasca. Trebuie amestecat continuu pentru ca pesmetul se prinde repede si nu trebuie ars.
Cand apa a inceput sa fiarba, se pun atatea galusti cat incap pe fundul vasului. Stim ca sunt fierte in momentul in care se ridica la suprafata apei. Eu le mai las putin intorcandu-le pe toate partile.
Cand sunt fierte, se scot cate 3-4 galusti, cu paleta sita, si se pun in tigaia de mai sus. Se agita cu atentie galustile astfel incat sa se prinda pesmet de ele in mod cat mai uniform.
Asa procedam cu toate, 3-4 galusti fierte se tavalesc in cam o lingura de pesmet prajit.
Asa procedam cu toate, 3-4 galusti fierte se tavalesc in cam o lingura de pesmet prajit.
Furnici in copac
Probabil ca toata lumea a mancat furnici in copac la restaurantul chinezesc. Am incercat sa fac acasa aceeasi reteta, dupa ce m-am documentat bine pe intarnet si chiar am vazut un film pe youtube.
Pentru 2 portii avem nevoie de 300 de grame de carne de porc. Dupa cum se vede l-am tocat manual cu cutitul, pentru ca bucatelele sa fie mai maricele :
Fidea de orez, pe care am expandat-o in wok cu ulei incins :
Mai avem nevoie de ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soya dark dulce, sos de soya sarat, ulei de susan, sos de peste, ardei iute.
In wok incingem putin ulei de susan, calim carnea, adaugam apoi usturoiul, ghimbir, partea alba a cepei.
Adaugam sosurile si apoi taieteii :
Cam aceasta este reteta. Nu are legatura cu furnicile, dar este delicioasa.
Labels:
wok
Sandwich cu friptura de porc si dovlecel
Am facut niste sandwich-uri delicioase cu friptura de porc.
Am folosit niste chifle speciale din Carrefour.
Reteta a fost simpla ! Am prajit carnea si dovleceii si apoi am realizat sandwich-urile:
PS. Aceste produse chiar au existat! Nu este nici o pacaleala!
Am folosit niste chifle speciale din Carrefour.
Reteta a fost simpla ! Am prajit carnea si dovleceii si apoi am realizat sandwich-urile:
PS. Aceste produse chiar au existat! Nu este nici o pacaleala!
Sandwich cu pulpa de pui in paine de casa
Tot un sandwitch cu pulpa de pui dar cu alt tip de paine :
De aceasta data am prajit si painea si legumele (dovleceii si ardei grasi).
Abonați-vă la:
Postări (Atom)