Sote de Brocoli si Conopida cu usturoi ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Sote de Brocoli si Conopida cu usturoi

Aveam prin frigider o conopida si un broccoli si nu stiam cum sa le gatesc.
Am cautat pe net si am gasit 2 retete interesante de sote. Stefan a facut unul mai elaborat cu tenta chinezeasca, iar, eu a facut unul clasic romanesc.




Ingrediente:
- 1/2 broccoli
- 1/4 conopida
- 5 catei usturoi
- 1/2 lamaie

Mod de preparare :
  • Am pus la fiert intr-o oala cu capac conopida, iar apoi dupa 5 minute de fierbere am adaugat si broccoli pentru 2 minute (de retinut ca brocoli se fierbe mai repede decat conopida) si imediat le-am rasturnat in apa rece pentru a se pastra culoarea la broccoli.


  • Am pisat cei 5 catei de usturoi si apoi i-am calit timp de 2 minute in ulei de masline intr-o tigaie mare .
  • Dupa aceea am adaugat in tigaie broccoli si conopida si am stors zeama de la 1/2 lamaie si am pus capacul. Focul ar trebui sa fie mic pentru a nu se arde. Am lasat cam 10 minute si am mai amestecat din cand in cand.


  •  A iesit o mancare excelenta, sanatoasa si pot spune de sezon. Brocoli desi poate nu este preferat in bucataria noastra, este foarte bogat in vitamine, iar pe siteurile de profil este catalogat drept un aliment care scade riscul de cancer si imbunatateste starea de sanatate.



Diferit fata de reteta lui Stefan eu am fiert broccoli si conopida. Daca nu le fierbeti cred ca iese la fel de bine, legumele sunt mai crocante si au acelas gust.








----

3 comentarii: