Daca aveti fasole verde, puteti incerca acest fel de mancare, putin diferit de cel traditional, pregatit in oala.
Principalele ingredinete sunt fasolea verde, rosiile, ceapa.
Punem intr-o tigaie ceapa la calit, iar fasolea o punem in apa fiarta cu sare. Eu am servit si ficat de porc la gratar cu aceasta mancare.
Dupa ce a fiert 5 minute fasolea, o strecuram, si o adaugam in tigaie. Daca tot avem apa fiarta pe foc, putem scufunda putin rorsiile pentru a le curata pielita mai usor. Apoi taiem rosiile bucatele si le adaugam in tigaie.
Daca dorim mai mult sos, putem adauga apa din care a fiert fasolea :
Principalele ingredinete sunt fasolea verde, rosiile, ceapa.
Punem intr-o tigaie ceapa la calit, iar fasolea o punem in apa fiarta cu sare. Eu am servit si ficat de porc la gratar cu aceasta mancare.
Dupa ce a fiert 5 minute fasolea, o strecuram, si o adaugam in tigaie. Daca tot avem apa fiarta pe foc, putem scufunda putin rorsiile pentru a le curata pielita mai usor. Apoi taiem rosiile bucatele si le adaugam in tigaie.
Daca dorim mai mult sos, putem adauga apa din care a fiert fasolea :
Pentru decor am folosit sparanghel si rosii cherry. Sparanghelul l-am oparit putin in apa in care a fiert fasolea si apoi l-am pus la gratar impreuna cu rosiile cherry.
Au iesit 3 portii generoase :
Daca am exclude ficatul, ar fi o mancare de post excelenta ! Acesta este motivul pentru care am introdus-o in categoria retetelor de post !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu