Am tot incercat in repetate randuri sa fac niste aripioare de pui ca la KFC. Dupa ce am citit pe net si am facut 3-4 incercari am pus cat de cat la punct o reteta.
Avem nevoie de :
- aripioare (taiate in jumate sa creasca numarul)
- faina , pezmet, fulgi de porumb sau de grau
- ceva iute (eu am folosit "pepe" nigerian
- 500 ml ulei de prajit
Am fiert intai aripioarele 10 minute, pentru a prinde o aroma de legume si condimente mai puternica.
Am pus la fiert o oala cu un cartof, morcovi, telina, pastarnac (puteti folosi cub) - cand a dat in fiert am pus aripioarele. Ideea e buna, ca pe langa aripioarele prajite o sa avem si o supa.
Dupa aceea am scos aripioarele pe o farfurie si le-am tavalit prin faina:
Intr-un castron batem un ou, adaugam piper, boia iute si ce mai avem noi condimente iuti.
Iar pe o alta farfurie punem pesmetul, fulgii de porumb sau de grau si iar ceva iute:
Tavalim apoi aripioarele in ou si apoi in pesmetul de mai sus:
Aruncam apoi aripioarele in ulei incins circa 1-2 minute. Eu am folosit wokul cu 0,5 l de ulei de palmier :
Am servit aripioarele cu sos de usturoi ca la KFC (adica mujdei cu maioneza) care bine inteles a iesit mult mai bun, plus o salata de varza cu rucola :
Un meniu minutat si in plus am obtinut si o supa de pui :
Reteta insa mai trebuie imbunatatita. Gustul aripioarelor e aproape ca la kfc, dar insa crusta nu e chiar similara. Deasemenea oricat de lucruri picante am pus, in final nu au fost asa picante, cum ma asteptam.
Avem nevoie de :
- aripioare (taiate in jumate sa creasca numarul)
- faina , pezmet, fulgi de porumb sau de grau
- ceva iute (eu am folosit "pepe" nigerian
- 500 ml ulei de prajit
Am fiert intai aripioarele 10 minute, pentru a prinde o aroma de legume si condimente mai puternica.
Am pus la fiert o oala cu un cartof, morcovi, telina, pastarnac (puteti folosi cub) - cand a dat in fiert am pus aripioarele. Ideea e buna, ca pe langa aripioarele prajite o sa avem si o supa.
Dupa aceea am scos aripioarele pe o farfurie si le-am tavalit prin faina:
Intr-un castron batem un ou, adaugam piper, boia iute si ce mai avem noi condimente iuti.
Iar pe o alta farfurie punem pesmetul, fulgii de porumb sau de grau si iar ceva iute:
Tavalim apoi aripioarele in ou si apoi in pesmetul de mai sus:
Aruncam apoi aripioarele in ulei incins circa 1-2 minute. Eu am folosit wokul cu 0,5 l de ulei de palmier :
Am servit aripioarele cu sos de usturoi ca la KFC (adica mujdei cu maioneza) care bine inteles a iesit mult mai bun, plus o salata de varza cu rucola :
Un meniu minutat si in plus am obtinut si o supa de pui :
Reteta insa mai trebuie imbunatatita. Gustul aripioarelor e aproape ca la kfc, dar insa crusta nu e chiar similara. Deasemenea oricat de lucruri picante am pus, in final nu au fost asa picante, cum ma asteptam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu